Montaj hazırlığı

Döner tahrikleri sabitlemek için teslimat kapsamında dört M4 cıvata mevcuttur.

Tahrikler simetrik eksenli yapılıdır. Bir yay geri dönüş işlevi durumunda tahrik 180° derece döndürülerek yerindeki güvenlik ayarı seçilmelidir. Ayrıca ayar elemanında (hava kapağı vb.) bir ön gerilim gerçekleştirebilmek için tahriklerin yakl. 95°'lik bir toplam ayar açısına sahip oldukları da dikkate alınmalıdır. Ön gerilim ancak döner tahrikin ayar elemanını kapatması gereken durumlarda mantıklıdır. Bu durumda bu 5°, ayar elemanının "ilave basınç" ile kapanmasını sağlar.

Ön gerilim, döner tahrikin tahrik eksenine oturtulmasından önce manuel ayar "HV" üzerinden mekanik olarak ayarlanmalıdır. Birlikte teslim edilen alyan anahtar, döner tahrikin "R tarafına" bakıldığında saat yönünün tersine, "L tarafına" bakıldığında ise saat yönünde döndürülmelidir. "HV" yuvasının sağ tarafındaki sembol, dönme yönünü belirtir.

Montaj ile ilgili açıklamalar
Montaj ile ilgili açıklamalar

1

Sabitleme cıvataları konumları

2

"L tarafı" veya "R tarafı" sembolü

3

"HV" yuvası

4

Alyan anahtarın dönme yönü göstergesi

Döner tahrikin montaj konumunu belirleyin ve uygulamayı hazırlayın

  1. Döner tahrikin, hava kapağınızı veya armatürünüzü kapatacağını mı yoksa açacağını mı belirleyin.
  2. Uygulamanızın tahrik ekseni üzerinden nihai konumun ulaşılacağı dönme yönünü kontrol edin. Bunun için gerekirse bir İngiliz anahtarı kullanın.
  3. Böylece, döner tahrikin monte edilmesi gereken konumu belirlemiş olursunuz. Yukarıdaki resim, istenen nihai konuma ulaşmak için tahrik ekseninde sola çevirmek gerektiğinde oluşan doğru montaj konumunu gösterir.
  4. Uygulamanızın istenen nihai konumda bulunduğundan (açık veya kapalı) emin olun.